מאת: הדס רגב - טוביאס, דיאטנית קלינית
נוהגים לכלול 2 -3 ארוחות ביניים, הנאכלות בנוסף לארוחות העיקריות. ארוחת "עשר" הנאכלת בין ארוחת הבוקר לצהרים. "ארוחת מנחה" הנאכלת בין הצהרים לערב ו"ארוחת לילה" , כארוחה האחרונה של היום, לרוב כשעה – שעה וחצי לפני השינה. ארוחות הביניים מאופיינות בהיותן ארוחות קלות, לרוב מהירות הכנה או שאינן מצריכות הכנה כלל.
ארוחות הביניים חשובות לאלו הנמצאים בתהליכי הרזיה (תוך תשומת לב מרבית לכמות הקלוריות והשומן), לסובלים מרמות סוכר לא מאוזנות, לילדים ומתבגרים וכן לעוסקים בספורט שכן כל אלו זקוקים לכמות קלוריות גבוהה, לנשים הרות הסובלות מבחילות או מסוכרת הריונית.
ארוחת ביניים כוללת בדרך כלל שתייה חמה של קפה או תה לצד כריך קטן או חטיף (מתוק מלוח/ אנרגיה) או פרי או מאפה כלשהו.